Šakti

0
(0)

Druhý díl trilogie Stezkou siddhů podává praxi vedoucí k přímému poznání věčných pravd a zákonitostí Nejvyšší skutečnosti z pohledu tvořivé inteligentní moci vědomí neboli Šakti, jak hovoří východní jóga a tantra, či Ducha svatého, jak praví křesťanská mystická tradice. Je nutné správně chápat, že oba božské principy: vědomí a jeho inteligentní moc a energie jediné skutečnosti, kterou je vědomí JÁ JSEM, jsou nedvojné a v Nejvyšší skutečnosti samotné neoddělenou jednotou; vědomí je moc a moc je vědomí, nejsou dva, ale jedním.
Vědomí nemá moc, ale vědomí = inteligentní vůle – moc – energie – schopnost tvořit. Život bytostí s těly v nebožských úrovních stvoření, kam patří i náš svět, je ale vždy do určité míry podroben utrpení odpovídající míře nevědomosti které podléhají, která spočívá zejména ve ztrátě duchovního spojení s Bohem a jeho božskou inteligentní tvořivou moci – silou – prvotním hybatelem – energií. Pádem do nebožských úrovní došlo jako výsledek k oddělení obou původně božských principů vědomí šiva-šakti a dále k jejich omezení a nesvobodě. Výsledkem je žalostný stav nevědomého člověka, který v nevědomosti opakovaně podléhá utrpení nejrůznějšího druhu.
O tom, jak napravit tento stav a plně se navrátit do jednoty s Bohem i v jeho aspektu tvořivé inteligentní moci, je právě tato kniha. Uvedená poučení a vhledy do duchovních zákonitostí jsou výsledkem přímé zkušenosti praxe, kterou autor v knize podává. Každý má tak možnost je plně ověřit svou vlastní praxí, což je také cílem.

Svým rozsahem, komplexností a zachyceným vhledem se jedná o ojedinělou knihu podávající nedvojnou stezku síly.

  • Nakladatel:
    Krutina Jiří – Vacek
  • ISBN:
    978-80-87493-02-1, EAN:
    9788087493021
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 580 stran, 15 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 15 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2011 (1. vydání)

Cena v obchodě: 306

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.