Knihy-ke-stažení-zdarma.com

Rodinná čest

0
(0)

Jsou okamžiky, kdy se musí člověk rozhodnout, na které straně stojí. Když se totiž nerozhodne včas, nebude pak patřit nikam.
Áfija Sattárová je skromná, zbožná a nadaná dívka ze severního Pákistánu. Hýčká si svůj velký sen: chce vystudovat medicínu na americké univerzitě, pak se vrátit domů a stát se venkovskou lékařkou. Rodina Áfiju podporuje – jsou přece moderní lidé a nebudou jí bránit ve splnění snu jen proto, že je dívka! Vše se ale změní ve chvíli, kdy se na internetu objeví fotka Áfiji, jak se drží za ruku s americkým chlapcem, a po ní další, ještě povážlivější. V očích rodiny se dívka dopustila neodpustitelného prohřešku, který lze odčinit jen jediným způsobem.
Vykonavatelem trestu se má stát Áfijin bratr Šáhid, který také studuje ve Státech. Měl na sestru dohlížet, zaštítit ji před nemorálním západním světem. Bohužel svou úlohu nesplnil – neochránil sestřinu mravnost, a na celé rodině tak ulpěla ohavná skvrna hanby. Takovouto potupu lze odčinit jen jediným způsobem. Ano, Šáhid má být tím, kdo hříšnici zabije…
Dramatický příběh sourozenců Sattárových popisuje nevyhnutelný střet dvou kultur, dvou naprosto rozdílných světů. Autorka důvěrně zná obě prostředí a v tomto pozoruhodném románu nabízí čtenáři nespočet podnětů k přemýšlení.

Cena v obchodě: 169

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.

Exit mobile version