Sváteční chvilky poezie – Klasici a mistři

0
(0)

Díla klasiků české literatury recitují mistři českého dramatického umění. Více než 30 českých básníků a 50 českých herců, 6 hodin zvukového záznamu na 5 CD. Díla trvalé hodnoty, básně patřící do zlatého fondu české literatury a stálá vzpomínka na hlasy mistrů českého divadla a filmu.
Unikátní projekt, který je reprezentativní zvukovou čítankou české poezie v interpretaci nejvýznamnějších českých herců. Více než 6 hodin záznamů nejen z legendárního televizního cyklu Nedělní chvilka poezie představuje všechny velké české básníky a jejich díla, tak jak je recitovali v uplynulých desetiletích velikáni českého divadla. K. H. Mácha, K. J. Erben, J. Seifert, Fr. Šrámek, J. Hora, J. Wolker, J. Orten, V. Nezval, K. H. Borovský, J. Vrchlický, J. Neruda, P. Bezruč, Fr. Halas, F. L. Čelakovský, V. Hálek, Fr. Hrubín, A. Sova, O. Březina, J. V. Sládek a jejich verše v interpretaci R. Hrušínského, M. Kopeckého, J. Bartošky, Vl. Chramostové, E. Cupáka, P. Haničince, J. Kemra, P. Soukupa, V. Šmerala, M. Stropnického, O. Brouska, Vl. Brabce, J. Abrháma, J. Adamíry, J. Jiráskové, J. Langmilera…Máchův Máj v podání Rudolfa Hrušínského a Vladimíra Brabce, Písně kosmické v recitaci Vladimíra Šmerala či Ondřeje Pavelky nebo Nezvalova Praha s prsty deště v interpretaci Eduarda Cupáka a desítky dalších klenotů české lyriky.

  • Nakladatel:
    Popron music & publishing
  • EAN:
    8590442095358
  • Interpret: Chramostová, Vlasta; Stropnický, Martin; Kopecký, Miloš; Soukup, Pavel; Brousek, Otakar; Haničinec, Petr; Brabec, Vladimír
  • Popis: 5× CD, česky
  • Rok vydání:
    2006

Cena v obchodě: 247

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.