Knihy-ke-stažení-zdarma.com

Ježíšova politika

0
(0)

J. H. Yoder je významný americký teolog, autor děl ze systematické teologie, etiky, historické teologie či biblické hermeneutiky, iniciátor a aktivista rozhovorů o nenásilí a ekumenického i mezináboženského dialogu. Stal se zatím asi nejdůležitější představitelem teologického a společensko-kritického odkazu tzv. radikální reformace a jeho nejvlivnějším interpretem v rozpravě s jinými tradicemi. V Ježíšově politice položil sobě i svému okolí otázku, do jaké míry tvoří Ježíšův zjev i celý příběh normativní základy křesťanské etiky.
Novozákonní zvěst vykresluje Ježíše jako nositele nové možnosti lidských, společenských a politických vztahů. Jak proměňuje pohled svých následovníků na širší pospolitost, svět dějin i politiky? Pokus o novozákonní etiku ve světle soudobého biblického bádání.
Obsahuje kapitoly: Možnosti „mesiášské“ etiky, Přicházející království, Aspekty a důsledky „milostivého léta“, „Bůh bude bojovat za nás“, Možnosti nenásilného odporu, Prozatímní bilance, Kristův učedník a Ježíšova cesta, Kristus a moc, Revoluční podřízenost, Každá duše ať je poddána: Římanům 13 a autorita státu, Ospravedlnění milostí skrze víru, Válka Beránkova.

Cena v obchodě: 253

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.

Exit mobile version