Vraždy podle Grimmů

0
(0)

Na pláži poblíž Hamburku leží mrtvá mladá dívka. V dlani svírá vzkaz: "Byla jsem pod zemí a teď nastal čas vrátit se domů." O čtyři dny později jsou na lesní mýtině nalezeni bohatý podnikatel a jeho krásná milenka. Mají podříznutá hrdla a v zaťatých prstech papírky, kde je úhledným písmem napsáno: "Jeníček" a "Mařenka". Zvláštní vraždy. Brutální a zdánlivě bez motivu. Detektiv Jan Fabel, šéf hamburské mordparty, jemuž v žilách koluje skotská krev, přichází na stopu sériového vraha, který má zvláštní zalíbení v pohádkách bratří Grimmů. Je jasné, že třemi mrtvými to nekončí. Ale kdo bude další na řadě? Fabelovi nezbývá než vrátit se do dětství a hledat klíč v pohádkových příbězích, tak prostých a přece děsivých.
Vraždy podle Grimmů anglického bestselleristy Craiga Russela jsou druhým románem autorovy "fabelovské řady". Příběh prosycený tajemnem grimmovských pohádek a plný překvapivých dějových zvratů. A jistě se budete jinak dívat na zkazky, se kterými jste vyrůstali a s nimiž vyrůstají vaše děti. Třeba ta o bezelstné holčičce s červenou karkulkou, která se vydala do hlubin temného, nebezpečného lesa.
Craig Russell se narodil v roce 1956 ve skotském hrabství Fife. Sloužil jako policejní úředník, později pracoval v reklamní branži jako copywriter a ředitel kreativy, nyní je spisovatelem na volné noze. Dlouhodobě se zabývá historií poválečného Německa, mezi jeho životní koníčky patří německý jazyk a kultura.
Napsal devět románů, všechny se staly bestsellery a byly přeloženy do dvou desítek světových jazyků. Hlavními hrdiny jeho thrillerů jsou vrchní inspektor hamburské mordparty Fabel (prozatím šest volných pokračování) a soukromý detektiv Lennox, jehož případy se odehrávají v Glasgowě 50. let (prozatím tři příběhy).

  • Nakladatel:
    Daranus
  • ISBN:
    978-80-87423-06-6, EAN:
    9788087423066
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 368 stran, 14,5 × 20,5 cm, česky
  • Rozměry: 14,5 × 20,5 cm
  • Rok vydání:
    2011 (1. vydání)

Cena v obchodě: 331

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.