Knihy-ke-stažení-zdarma.com

Šlechtický archiv

0
(0)

Nejnovější publikace českých historiků se zabývá problematikou šlechty a nobilitací z jiného pohledu. Na příkladu řady osob a šlechtických rodů rekonstruuje proces udílení šlechtických titulů či znaků a navíc ve zvláštní části, v dosud nevídaném rozsahu, obsahující opisy originálních erbovních listin s barevnými přílohami, umožňuje sledovat také jeho výsledek.
Studie je rozdělena do dvou odlišných částí. První byla pojata jako vědecká monografie a dělí se do několika kapitol z pera předních odborníků na šlechtickou problematiku. Zabývá se jak specifickými otázkami šlechtického a erbovního práva, tak procesem obnovování neužívaných šlechtických titulů (renobilitacemi) a skandálem, který byl právě s touto otázkou na počátku 20. století spojen.
Část druhá je pak tvořena edičními záznamy (opisy důležitých částí) erbovních listin z několika českých archivů a stejných dokumentů z fondů Šlechtický archiv Národního archivu a vídeňského Allgemeines Verwaltungsarchiv. Její součástí je rozsáhlá barevná obrazová příloha s více než 500 rodovými, městskými, cechovními a církevními znaky.

Cena v obchodě: 449

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.

Exit mobile version