Ztracené letopisy

0
(0)

Napínavé fantastické příběhy zasazené do českého středověku jsou vynikajícím čtením na pomezí fantasy a historického thrilleru. Skvělé nápady, krásný jazyk, bohatý děj a plasticky popsané charaktery hrdinů, potýkajících se s nebezpečenstvími středověkého světa, to vše spojené s neobyčejným vhledem do reálií české historie, jsou zárukou nevšedního čtenářského zážitku.
Vyprávění kronikáře Argonanta, hledače tajného Umění a poutníka románskou Evropou na přelomu 11. a 12. století, nás seznamují s mystikou dávných časů i magickými a hrozivými bytostmi… Nezničitelná spektra, vraždící nevinné křesťany v okolí Svatého Jana Na Prádle, brutální temný rytíř, kráčející za svou pomstou nočními ulicemi vznikající staré Prahy, či drak Nigreon, střežící podmínky smlouvy, kterou kdysi uzavřel se svatým Václavem…

Při záchraně jednoho z tajemství Svaté země po pádu křesťanského Jeruzaléma se dostáváme i do středověké Itálie, spolu s Argonantem prožijeme přechod přes divoké a kruté zimní Alpy a příběhy vrcholí popisem bitvy o český trůn mezi vojsky knížat Bedřicha a Soběslava na Bojišti, jejímž ne zcela dobrovolným účastníkem se stává i hlavní hrdina.
Kniha nepostrádá jemný humor a nadsázku a kromě napínavého děje obsahuje i hlubokou lidskou touhu po skutečném naplnění smyslu našich krátkých životů, ať už je žijeme v jakémkoliv věku.

  • Nakladatel:
    Beletris
  • ISBN:
    978-80-87105-16-0, EAN:
    9788087105160
  • Ilustrace: Droščák, Jan
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 192 stran, 13,5 × 20,6 cm, česky
  • Rozměry: 13,5 × 20,6 cm
  • Rok vydání:
    2011 (1. vydání)

Cena v obchodě: 253

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.