Českoslovenští letci v RAF

0
(0)

311. československá bombardovací peruť představuje bezesporu nejvýznamnější jednotku britského letectva (RAF – Royal Air Force), u kterého v letech druhé světové války bojovali českoslovenští letci. Nebyla však jedinou. Tato skutečnost je širší veřejnosti méně známá, proto se autor snaží poukázat i na některé další jednotky zahrnuté do organizačních struktur letectva RAF, u kterých v letech 1940–1945 někteří z československých letců působili.
Kniha Českoslovenští letci v RAF přibližuje jejich válečnou činnost u celků organizačně začleněných k jednotkám Velitelství bombardovacího letectva RAF (Bomber Command), dále u bombardovacích,průzkumných či transportních jednotek zámořských velitelství RAF (Oversea Command), u 2nd TAF (Tactical Air Force), tj. u britské 2. taktické letecké armády v Evropě, u jednotek Velitelství pobřežního letectva (Coastal Command) i v rámci Leteckého výcvikového sboru (ATC– Air Training Corps), sdružujícího univerzitní jednotky základního leteckého výcviku. Líčí též podmínky, dobu a prostředí, v nichž se naši letci pohybovali.
V závěru zmiňuje československé letce propuštěné z RAF VR za účelem služby v SSSR nebo na československém osvobozeném území a v krátkosti také osudy některých Čechoslováků sloužících v britské armád.

  • Nakladatel:
    Naše vojsko
  • ISBN:
    978-80-206-1598-5, EAN:
    9788020615985
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 624 stran, 17 × 23,7 cm, česky
  • Rozměry: 17 × 23,7 cm
  • Rok vydání:
    2016 (1. vydání)

Cena v obchodě: 305

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.