Zimní moře

0
(0)

Úspěšná spisovatelka Carrie se vydává do Skotska, aby tam rozepsala plánovaný historický román. Slainský hrad, kde se děj její knihy má odehrávat, je jí podivně povědomý, a za svou hrdinkou si vyvolí Sophii, svou dávnou předkyni, která v těch místech žila. Carrie nejdřív podivným předtuchám nepřikládá váhu, ale když mezi řádky jejího románu začíná prosvítat skutečný, pravdivý a dávno zapomenutý příběh, hranice mezi fikcí a skutečností se nebezpečně rozpijí.
Ukázka z textu
Poděkoval mi, aniž by vzhlédl, a dál omýval psovi ránu. Všimla jsem si, že má pěkné ruce. Upravené, schopné a silné.
„Když jsem tě minulý týden potkal, byla jsi na cestě do Peterheadu a řídila jsi sama. Jak ses odtamtud dostala na letiště?“ chtěl Graham vědět.
Tak jsem mu to vysvětlila. Jak jsem uviděla hrad Slains a okamžitě jsem věděla, že musím být tady, zaletěla jsem zpátky do Paříže, abych si vzala věci, a zase se vrátila, to všechno během několika dní. Ale jestli to Grahamovi připadalo zvláštní, neřekl to nahlas. Když jsem skončila, utrhl dlouhý pruh z okraje ručníku a pečlivě ho omotal kolem Angusovy packy.
„Takže ve Francii jsi skončila,“ shrnul to. Nato se obrátil na psa: „Tak co? Je to lepší?“
Angus natáhl krk a olízl Grahamovi obličej. Ten se zasmál a podrbal mu plandavé uši. „Pojď, zmizíme a necháme dámu pracovat.“
Nechtěla jsem, aby zmizeli. Ale nepřišla jsem na to, jak to navrhnout, aniž by to vyznělo dotěrně, a on mi nedal žádný důvod myslet si, že mu připadám aspoň z jedné desetiny tak atraktivní, jako on připadal mně.

  • Nakladatel:
    Ikar
  • ISBN:
    978-80-249-3082-4, EAN:
    9788024930824
  • Originál:
    Sophia´s Secret/The Winter Sea
  • Překlad: Pachlová, Petra
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 496 stran, 13 × 20,7 cm, česky
  • Rozměry: 13 × 20,7 cm
  • Rok vydání:
    2016 (1. vydání)

Cena v obchodě: 197

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.