Až tě náhodou potkám

0
(0)

Připomenout nedožitých sedmdesát a smutných čtyřicet let od smrti, ale především nabídnout co nejkompletnější pohled na Grossmannův hudební odkaz, to je cílem kompilace ze supraphonských i jiných archivních nahrávek.
Na více než šedesáti příkladech je zdokumentován jeho kumšt pěvecký, ale především textařský, ve stylu občas semaforsky popovém, hlavně však klasicky countryovém. Grossmannův cit pro tuhle muziku a čich na písně převzaté pro konkrétní typy interpretů nepochybně stály na začátku slavné části kariéry Pavla Bobka, Milušky Voborníkové nebo Nadi Urbánkové. Právě takovými hitovými songy je vrchovatě naplněno třetí, textařské CD. Ta první dvě patří Grossmannovi jako zpěvákovi možná rozsahem neúchvatného hlasu, ale zajímavé barvy a důvěryhodného projevu. V jeho podání jsou slova a důrazy na svých místech nejpřesněji, protože žil jak zpíval a naopak.
Najdete tu také doklady jeho báječné spolupráce s Miloslavem Šimkem, vedle legendárních povídek zachované i v podobě písniček s faktickým nezpěvákem Šimkem, povýšeným na logického nahrávače textových vtipů.Y
Vše, co můžete chtít slyšet od Jiřího Grossmanna, ale dosud jste to nikde nenašli pohromadě!

  • Nakladatel:
    SUPRAPHON
  • EAN:
    099925604325
  • Popis: 3× CD, délka 3 hod. 8 min., česky
  • Rok vydání:
    2011

Cena v obchodě: 359

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.