Hlbokomorské rozprávky

0
(0)

Predstav si vodný svet pod morskou hladinou. Ako v hrnci plnom dobre posolenej planktónovej polievky tam plávajú ryby, chobotnice, medúzy, morské panny, kôrovce, ulitníky, obrovské cicavce, ponorky a jeden či dva batyskafy. A úplne dole, morské dno.
Na dne tej najhlbšej priekopy, v hĺbke viac ako desaťtisíc metrov, na severnom okraji Tichého oceánu, tam, kde sa už nedostane slnečný lúč, potápač, ponorka a dokonca ani japonské lovkyne perál – tak tam už nie je vôbec nič.
I keď – nie je to celkom tak. Aj v tej najtemnejšej a najstudenšej temnote sa dá nájsť nejaký život. Na dne tej najhlbšej priekopy totiž žije jedna ryba.
Okrem lenivej ryby Biby s polámanými zubami obýva tento rozprávkový svet aj jej kamarát had Rado, ktorému sa stále kazí lampáš a ďalšie tajomné svetielkujúce živočíchy. Spolu hľadajú nový domov, či morské sklo, spolu poriadajú podmorské veselice, odháňajú ponorky.
Cez ich veselé príhody môžme spolu s nimi spoznať aj ten skutočný hlbokomorský svet.
Monika Kompaníková, známa predovšetkým ako autorka románu Piata loď oceneným cenou Anasoft litera s ilustrátorkou Veronikou Holecovou a grafickou dizajnérkou Martinou Rozinajovou vytvorili originálnu pôvodnú detskú knihu s poctivými ilustráciami, s malým atlasom živočíchov a rozprávkami, ktoré deťom otvoria svet, o ktorom dovtedy možno nepočuli.

Ilustrácie sú robené klasickou grafickou technikou linorytu – tlače z výšky, no v knihe sú tlačené farbami Pantone.

  • Nakladatel:
    Artforum
  • ISBN:
    978-80-8150-027-5 , EAN:
    9788081500275
  • Ilustrace: Holecová, Veronika Klímová
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 88 stran, 24,3 × 25,5 cm, slovensky
  • Rozměry: 24,3 × 25,5 cm
  • Rok vydání:
    2013 (1. vydání)

Cena v obchodě: 296

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.