Vše, co chcete vědět o králích, ale neodvážili jste se zeptat

0
(0)

Jak je možné, že po třech staletích osvícenství a snahách o rozluštění všech hádanek našeho světa si právě instituce království zachovala zvláštní půvab, z něhož se nedokážou beze zbytku vymanit ani zapřisáhlí republikáni?
Autor se vydal po stopě tohoto tajemství. Zaobírá se přitom rozličnými aspekty instituce království, počínaje mýtickými postavami, jakými byli například král Artuš nebo David, a konče soudobou, médii pronásledovanou vysokou aristokracií. Kromě toho zodpovídá řadu konkrétních otázek: Jak se vlastně člověk stane králem? Proč nosí králové korunu? A proč je lepší, když nejsou příliš inteligentní?

Alexander von Schönburg se ve světě korunovaných hlav skvěle vyzná. Patří k vysoké šlechtě, jeho manželkou je praneteř Alžběty II. a na jejich svatbě tančila španělská královna Sophia. Může proto vyprávět z vlastní zkušenosti – o svém pobytu na dvoře brunejského sultána, podivném večeru s jordánskou princeznou Raniou, o návštěvě u nepálského krále bezprostředně před jeho abdikací. Výsledkem je zábavná a zároveň inteligentní freska instituce království, v níž nalézáme nejen mýtické postavy, ale i soudobou, médii pronásledovanou vysokou aristokracii.

  • Nakladatel:
    Knižní klub
  • ISBN:
    978-80-242-2652-1, EAN:
    9788024226521
  • Originál:
    Alles, was sie schon immer über Könige wissen wollten, aber nie zu fragen wagten
  • Překlad: Vodvárko, Jiří
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 224 stran, 13,5 × 20,6 cm, česky
  • Rozměry: 13,5 × 20,6 cm
  • Rok vydání:
    2010 (1. vydání)

Cena v obchodě: 234

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.