Americký zabiják

0
(0)

Poslední díl populární série s Mitchem Rappem nenavazuje na předešlý román Ve jménu cti, ale odehrává se na začátku jeho kariéry v tajných službách. Než se stal superagentem CIA, postrachem teroristů a oblíbencem či zlým snem politiků z Capitol Hillu, Rapp býval studentem Syrakuské univerzity a nadaným sportovcem bez zvláštního zájmu o dění ve světě… jenže pak přišla tragédie.
Po dvou desetiletích nemilosrdné stranické politiky je pozice CIA a celé země stále zranitelnější. Veterán studené války a ředitel operací CIA Thomas Stansfielda si uvědomuje, že své lidi musí připravit na další konflikt. Vzestup islámského terorismu je znepokojivý a je potřeba se s ní vypořádat v zahraničí, než dospěje k amerických břehům. Stansfield pověří svou chráněnku Irene Kennedyovou a starého kolegu z dob studené války Stana Hurleyho sestavení nové skupiny tajných agentů pro práci mimo obvyklou strukturu velení – mužů, kteří neexistují.
Kdo je ochoten zabíjet pro svou zemi, aniž oblékne uniformu? Po teroristickém útoku na let Pan Am 103 nad Lockerbie Kennedyová takového člověka nachází v Rappovi. Ten při atentátu přišel o pětatřicet spolužáků z univerzity včetně mladé ženy, se kterou chodil od střední školy a kterou si chtěl vzít. Nyní nehledá útěchu, ale pomstu.
Po šesti měsících intenzivního výcviku je Rapp připraven vyrazit za hranice. Jeho akce se od začátku vyznačují brutální účinností. Nejprve v Istanbulu zlikviduje tureckého obchodníka se zbraněmi, který teroristům dodal výbušniny pro útok na letadlo Pan Am. Poté se přesouvá na další místa v Evropě a mrtvých přibývá. Všechny cesty vedou do Bejrútu, avšak Rapp netuší, že nepřátelé už o něm vědí a připravují past. Lovec se stává kořistí a bude potřebovat veškerý svůj um a inteligenci, aby ve válkou zmítaném městě plném teroristických frakcí přežil.

  • Nakladatel:
    BB art
  • ISBN:
    978-80-7461-185-8, EAN:
    9788074611858
  • Originál:
    American Assassin
  • Překlad: Prokop, Michal
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 352 stran, 15 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 15 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2012

Cena v obchodě: 280

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.