Tygří zuby

0
(0)

Když chcete nakopnout tygra do zadku, musíte nejdřív mít plán jak si poradit s jeho zuby. V kavárně ve Vídni sedí muž jménem Mohammed a dojednává obchod s Kolumbijcem. Oba mají své sítě, jeden v Evropě a na Blízkém východě, druhý v Americe. Uvažují o založení aliance, v jejímž rámci by jeden druhému pomohli v jeho záměrech. Jejich záměry mohou mít dalekosáhlé a ničivé účinky.
Ve světě terorismu, kde každý, kdo má kalašnikova, vyzná se v běžné chemii nebo jen je ochoten zemřít, se stává "hráčem", hrajícím však bez pravidel a nemilosrdně. Vládní organizace jsou bezmocné a jediný způsob, jak těmto hráčům čelit, je rychlá akce, provedená vně systému. V nenápadné budově v Marylandu sídlí finančnická firma, jejím pravým posláním však je jakýmkoli způsobem se vypořádat s hrozbou terorismu. Firma, která sama sobě říká "Univerzita", vyhledává slibné talenty, lidi, kteří takovou akci provedou. Jako vhodní se ukážou Dominic Caruso, agent FBI, který se osvědčí při vyřešení únosu a brutální vraždy malé holčičky; jeho bratr, příslušník námořní pěchoty, se osvědčil v Afghánistánu. Třetí je jejich bratranec, Jack Ryan Jr., syn bývalého prezidenta Jacka Ryana. Z vyprávění otcova i jiných osob zná svět "černých" operací, kterých se tito lidé účastnili, a rozhodne se podílet na podobné práci a uchází se o místo v Univerzitě. Musí proniknout do způsobu její činnosti, učí se a nakonec významně přispěje k odhalení teroristické sítě, ohrožující Spojené státy.
Svými dvanácti romány se Tom Clancy zařadil mezi vynikající romanopisce naší doby. Tato jeho poslední kniha je nejčasovější, prostoupená realistickým líčením současného dění a autenticitou, jež jsou poznávacími znameními všech jeho děl.

  • Nakladatel:
    BB art
  • ISBN:
    80-7341-262-4, EAN:
    9788073412623
  • Originál:
    The Teeth of the Tiger
  • Překlad: Špalek, Jiří
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 390 stran, 15 × 23 cm, česky
  • Rozměry: 15 × 23 cm
  • Rok vydání:
    2004 (1. vydání)

Cena v obchodě: 144

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.