Individuální a masová rekreace v okolí velkých industriálních měst v 19.–21. století

0
(0)

Kolektivní monografie obsahuje devět odborných studií věnovaných problematice trávení volného času v původně agrárních zázemích průmyslových měst v posledních dvou stoletích. Knihu tvoří příspěvky historiků, archeologů, geografů, památkářů, které doplňuje i stať umělecká.
Každý autor svými osobitými metodami popisuje a analyzuje rekreační aktivity jako jeden z charakteristických jevů moderní a postmoderní společnosti. Kromě obecných úvodních textů obsahuje kniha specializované studie o trampském hnutí, o příměstských vilových čtvrtích a chatových osadách i o rekreačních areálech průmyslových podniků. Studie z českého prostředí doplňuje též jedna práce z polského území.
Monografie je zároveň prvním svazkem nové edice STEAM zaměřené na mezioborová studia doby industrializace, resp. doby komplexní modernizace euroamerické společnosti.
Autoři: Czesław Adamiak, Dana Fialová, František Gabriel, Alexandra Krížová, Vera Kucová, Lucie Kursová, Václav Matoušek, Jan Štemberk, Jirí Vágner, Tereza Vokurková, Veronika Zapletalová

  • Nakladatel:
    Togga
  • ISBN:
    978-80-7476-063-1, EAN:
    9788074760631
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 234 stran, 16 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 16 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2014 (1. vydání)

Cena v obchodě: 711

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.