Dost!

0
(0)

„Na jedné párty, pořádané na Shelter Island jistým miliardářem, říká Kurt Vonnegut svému kolegovi a kamarádovi Josephu Hellerovi, že jejich hostitel, manažer hedgového fondu, vydělal za jediný den víc peněz než Heller na svém světově proslulém románu Hlava XXII za celou dobu od jeho prvního vydání. Heller mu na to odpovídá: „To je možné, ale já mám něco, co on nikdy mít nebude… dost.“

Žijeme v době, která jak se zdá, nezná hranic pro termín dost. Generální manažeři společností – dokonce i těch krachujících – berou astronomické bonusy a kompenzace, manažeři hedgových fondů se těší z miliardových odměn. Tyto výstřednosti nejsou jen do očí bijícími příklady nevkusných výstřelků, které zaplavily náš finanční systém a urychlily krizi, které nyní čelíme, ale sahají mnohem dál za finanční trhy. Neznalostí míry je podkopáván náš systém podnikání a profesionálních hodnot, často jsme vedeni na scestí, když děláme důležitá osobní rozhodnutí stran investic, potažmo našeho vlastního života.
John C. Bogle inspiruje, když nabízí svůj jedinečný pohled jak na peníze, tak na hodnoty, které bychom měli v byznyse a svých pracovních kariérách následovat, a také na to, co bychom měli považovat za nejcennější poklady našeho života. Objevte, co skutečně znamená mít dost, a rychle zjistíte, jak jste tomu blízko.

John C. Bogle je zakladatelem společnosti Vanguard Mutual Fund Group a prezidentem Bogle Financial Markets Research Center. Vanguard založil v roce 1974 a do roku 1996 zastával pozici generálního ředitele a předsedy představenstva společnosti, poté až do roku 2000 byl na pozici senior chairman. V roce 1999 jmenoval magazín Fortune Johna C. Bogla jedním ze čtyř „investičních gigantů“ dvacátého století. V roce 2004 jej magazín Time zařadil mezi sto nejmocnějších a nejvlivnějších osobností planety a magazín Institutional Investor mu udělil ocenění Lifetime Achievement Award.

  • Nakladatel:
    Computer Press
  • ISBN:
    978-80-251-2476-5, EAN:
    9788025124765
  • Originál:
    Enough: true measures of money, and life
  • Překlad: Branka, Čestmír
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 240 stran, 14,7 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 14,7 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2009 (1. vydání)

Cena v obchodě: 49

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.