Případ Amelia

0
(0)

Jeden z nejočekávanějších debutů loňského roku, který kritika přirovnává ke Zmizelé Gillian Flynnové.
Ten den má Kate svou patnáctiletou dceru po vyučování vyzvednout. Když však (se zpožděním, jako obvykle) ke škole dorazí, je na místě už záchranka a policie. I oni jsou tu kvůli Amelii – Amelia totiž skočila ze střechy budovy… Několik týdnů po pohřbu se Kate vrací zpět k práci do advokátní kanceláře, když vtom jí přijde podivná zpráva z neznámého čísla, v níž se říká, že smrt Amelie nebyla sebevraždou. A Kate se rozhodne najít pravdu. Nejen o tom, co se doopravdy přihodilo, ale kdo její dcera vlastně ve skutečnosti byla.
Ukázka z textu:
„Počkej, vydrž chvilku.“ V pozadí se začaly ozývat jakési hlasy. „Právě tu byl Lee. Na druhé lince mám reportéra z Times. Podle všeho jsem slíbila nějaké interview. Ani si nepamatuju, o čem to má být tentokrát.“ Vesele se zasmála. „No nic, co jsi mi to chtěla říct?“ „Jdi do prdele, mami,“ pronesla Kate chladně. „To jsem ti chtěla říct: jdi do prdele.“
Kate telefon jemně položila zpátky do podstavce a zírala na něj. Pořád čekala, že vybuchne. Ale nic se nestalo. Byl to osvobozující pocit, že se konečně Gretchen postavila a pro jednou matce řekla, jak se doopravdy cítí, zároveň ji trochu zahanbovalo, že jí to trvalo tak dlouho. Už toho má dost, každému vyhovět, chovat se vzorně, mluvit zdvořile. Už nebude hodná holka.
Kate dlouze vydechla a svěsila ramena. Konečně jí nastartoval počítač a na obrazovce se otevřela její e-mailová schránka. Od večera, kdy si ji kontrolovala doma, jí přišlo jen málo zpráv. Mnohem méně, než by dostala v době před Ameliinou smrtí. Teď, když je Kate zpátky v kanceláři, lidé to zřejmě vezmou tak, že na ni mohou přestat brát ohledy. A část Katiny duše už se těšila na to, jak ji pohltí všední rutina její práce, ačkoli ta práce už pro ni nebyla důležitá. Kate dál zírala na e-mailovou schránku, když vtom pípl mobilní telefon, že jí přišla zpráva.
„Už je to tady,“ zamumlala, když ho hledala v kabelce.
Gretchen si rozhodně nenechá líbit, že ji poslala někam.
Konečně Kate telefon nahmatala a vytáhla ho z kabelky. Dívala se na zprávu na displeji.
Amelia neskocila.

  • Nakladatel:
    Ikar
  • ISBN:
    978-80-249-2591-2, EAN:
    9788024925912
  • Originál:
    Reconstructing Amelia
  • Překlad: Kordíková, Jana
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 408 stran, 13,5 × 20,8 cm, česky
  • Rozměry: 13,5 × 20,8 cm
  • Rok vydání:
    2014 (1. vydání)

Cena v obchodě: 323

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.