Poutník Mácha

0
(0)

Pro Karla Hynka Máchu nebyla láska k rodné zemi jen něčím, co naplňovalo obecný romantický kánon a osobnost Máchy-básníka si bez Máchy-poutníka nelze představit. Kniha Jana Čáky o jeho poutích a cestách se nechce řadit mezi nespočetné studie literárních historiků. Má jiný cíl: sleduje velkého českého básníka na jeho cestách a představuje ho nejen jako autora slavného Máje, ale i jako neúnavného chodce, který prošel a poznal svou zem jako málokdo z jeho současníků, jako člověka, jenž hravě zdolával pěšky desítky a stovky kilometrů, citlivého pozorovatele krajin a lidí. Kniha je doplněna autorovými ilustracemi a sedmi mapkami.
Názvy kapitol:
Krajina předků. Uličkami dětství. Smutný student z Měšetic. Z trudné komnaty do širého kraje. Prvé putování na sever. Okolo Želetínky. Pouť krkonošská. Krajinami Kata. Rok velké cesty. Dějiště Cikánů. Kde jezero se v hory níží. Kroky posledního léta. V to pusté nic jsem uveden. Návrat
76 černobílých obrázků, 4 černobílé a tři barevné mapy. Druhé přepracované a doplněné vydání (první vydání Albatros, 1975).

  • Nakladatel:
    Knihkupectví Mária Olšanská
  • ISBN:
    80-902362-9-4, EAN:
    9788090236295
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 192 stran, 13 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 13 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2006 (2. vydání)

Cena v obchodě: 449

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.