Jak doktoři myslí

0
(0)

Již se nikdy nebudete na svého lékaře dívat stejně!
Lékař přeruší pacienta, který mu popisuje svoje potíže, v průměru již za osmnáct sekund. Během takto krátké chvilky se většina lékařů rozhodne, jaká je pravděpodobná diagnóza a jakou léčbu zvolí. Často se nemýlí, ale v rozhodujících okamžicích může dojít k omylu s katastrofálními následky. Jerome Groopman ve své mýtoborné knize zkoumá, proč se lékaři dopouštějí chyb, a ukazuje, kdy a jak se mohou – s naší pomocí – vyhnout unáhleným závěrům a namísto toho efektivně komunikovat, připustit si existující nejistotu a využít další dovednosti, které budou mít obrovský vliv na naše zdraví. Tato kniha je první, která detailně popisuje a rozebírá varovná znamení chybného myšlení ve zdravotnictví a odhaluje, jak mohou nové technologie zabraňovat stanovení správné diagnózy, i když by tomu mělo být naopak.
Kniha Jak doktoři myslí také předkládá přímé a inteligentní otázky, které může pacient svému lékaři klást, aby mu tak pomohl vrátit se na správnou cestu. Groopman čerpá z bohatého vědeckého materiálu, odborných studií a rozsáhlých pohovorů s některým z nejlepších lékařů v zemi, a samozřejmě také z vlastních zkušeností lékaře i pacienta. Mnohé z lekcí obsažených v této knize si prožil na vlastní kůži, ať už v souvislosti s jeho vlastními omyly anebo s chybami lékařů, kteří léčili jeho nepříjemné zdravotní potíže.
Kniha Jak doktoři myslí odhaluje zásadně nový pohled na lékařskou praxi jednadvacátého století a poskytuje jak lékařům, tak pacientům podstatné informace, které potřebují k tomu, aby společně lépe usuzovali.

  • Nakladatel:
    Columbus
  • ISBN:
    978-80-7249-251-0, EAN:
    9788072492510
  • Originál:
    How doctors think
  • Překlad: Hajník, Zdeněk
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 303 stran, 13 × 20,6 cm, česky
  • Rozměry: 13 × 20,6 cm
  • Rok vydání:
    2009 (1. vydání)

Cena v obchodě: 206

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.