Česká republika a Evropská unie

0
(0)

Publikace se zabývá vztahy mezi Českou republikou a Evropskou unií. Analyzuje cestu České republiky ke členství v Evropské unii, kterého země dosáhla v roce 2004, a hodnotí, jak Českou republiku vstup do Evropské unie ovlivnil či změnil, včetně její domácí politiky, státních institucí a jednotlivých tematických politik. Zabývá se také fungováním a vystupováním České republiky jako členské země. V této souvislosti se snaží zodpovědět následující otázky:
Jaké jsou zájmy České republiky v Evropské unii a jakým způsobem se je snaží naplňovat?
Jak jsou české zájmy a postoje země utvářeny její pozicí: nového člena; malé členské země; relativně chudé země; postkomunistické země?

Publikace také zkoumá přípravy České republiky na předsednictví v Evropské unii v první polovině roku 2009 a hodnotí výkon země v této roli. Ačkoli se jedná o případovou studii jedné členské země, snaží se vysvětlit řadu širších otázek a problémů, jež se obecně vztahují k Evropské unii a jejím členským zemím. V tomto ohledu přispívá k akademické diskuzi o Evropské unii a evropské integraci, včetně diskuze o "evropeizaci" (vliv unijního členství na domácí politiky a instituce) a roli malých zemí v Evropské unii.

  • Nakladatel:
    Barrister & Principal
  • ISBN:
    978-80-87029-89-3, EAN:
    9788087029893
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 228 stran, 16,5 × 23,5 cm, česky
  • Rozměry: 16,5 × 23,5 cm
  • Rok vydání:
    2010 (1. vydání)

Cena v obchodě: 89

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.