Rivers of Babylon

0
(0)

Rivers of Babylon je naprosto zásadním dílem československé polistopadové literatury, které právě vychází poprvé v českém překladu.

Slovenský autor Peter Pišťanek v něm rozehrává barevnou mozaiku postav a postaviček, které dávno před nástupem dravého kapitalismu devadesátých let vpluly ničím nevarovány do rozbouřených vod naší nedávné minulosti a naprosto přesně v knize předpověděl československou realitu, jež se v plné nahotě vynořila o několik let později.

Jeho knihy mají s ničím neporovnatelný, fantastický a přitom plně uvěřitelný děj. Při jejich čtení má člověk pocit, že se právě nachází uprostřed všeho toho reje a není rušen neustále se vynořujícími otázkami, zda to, či ono není příliš vyumělkované a zda to, či ono do knihy patří, nebo ne. Příběhy plynou přímo před očima, postavy se z nich vynořují naprosto hmatatelně. Rivers of Babylon je kniha, která se čte doslova jedním dechem. V roce 2008 vyšla v USA v anglickém překladu a kritika (m.j. prestižní The Times) ji zařadila mezi nejlepší středoevropská překladová díla.

  • Nakladatel:
    KNIHA ZLÍN
  • ISBN:
    978-80-87162-25-5, EAN:
    9788087162255
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 296 stran, 12 × 19,5 cm, česky
  • Rozměry: 12 × 19,5 cm
  • Rok vydání:
    2009 (1. vydání)

Cena v obchodě: 149

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.