Tajemný dům

0
(0)

Helen Walshová znovu na stopě

„Není nad objevný metody… vedu v patrnosti věci i lidí, co chci nakoupnout, vykopnout a zakopat. Potřebuju k tomu lopatu? Nikoli. Jedná se o velmi abstraktní záležitost, o takový pěkný šikovný seznámek všech, který natolik nesnáším, teda nenávidím, že bych je nejradši praštila tím náčiním rovnou po papuli.“

Helen Walshová se sice jen tak nevyděsí, strach a obavy si prý vymysleli chlapi, aby získali lepší postavení a skvělé platy, přesto to s ní jde z kopce. Jako soukromé očko pohořela, živnost musela ukončit, nezvládla hradit hypotéku, přišla o byt a ke všemu dávné vnitřní běsi znovu vystrkují růžky…

A nejen oni, též jeden bývalý nápadník s okouzlující tváří a mizerným charakterem, Jay Parker. Obrací se na ni se žádostí, aby se okamžitě ujala nového případu a našla Waynea Diffneye. Člen kapely Laddz-Kámoši Wayne Diffney přezdívaný Potrhlík se zničehonic ztratil. Přesněji řečeno pět dní před vyprodaným jednovečerním koncertem-návratem této kdysi legendární chlapecké skupiny zmizel ze svého domu v ulici Mercy Close.

S Jayem se všechno pořádně zašmodrchalo a Helen s tím podvraťákem už nikdy nechce mít nic společného. Navíc má přece nového přítele, velmi, ale velmi přitažlivého detektiva Artieho Devlina. A s ním je jí dobře, i když háček by zde byl – jeho pubertální syn ji přímo živelně nenávidí a bývalá manželka není zcela „bývalá“. Nové setkání s Jayem rozvíří stará trápení, oživí chvíle, o kterých se Helen domnívala, že se staly hudbou minulosti. Helen postupuje prazvláštním způsobem, podle vlastních určitých pravidel, a tak proniká čím dál víc do onoho podivného světa přepychu i ponurosti, kde se jejím největším nepřítelem stává vlastní mysl a jedinou spřízněnou duší člověk, se kterým se nikdy nesetkala – Wayne.

Nejnovější román Marian Keyesové si vás zcela podmaní, podobně jímavou a přitom opravdu velmi veselou knihu jste snad ještě nečetli. Helen Walshová je statečná i zranitelná, hubatá i skvělá hrdinka ze současnosti.

  • Nakladatel:
    BB art
  • ISBN:
    978-80-7461-363-0, EAN:
    9788074613630
  • Originál:
    The Mystery of Mercy Close
  • Překlad: Emmerová, Iva
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 382 stran, 15 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 15 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2013 (1. vydání)

Cena v obchodě: 170

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.