Mozek a vnitřní svět

0
(0)

Vnitřní svět a mysl byly v minulosti doménou psychoanalýzy a příbuzných přístupů, čímž stály na okraji vědeckého zájmu. Po dlouhou dobu se zdálo, jako by subjektivní stavy jako vědomí, emoce, snění nepředstavovaly seriózní témata výzkumu mozku. Tato situace na poli neurovědy se v posledních letech – s jistým ústupem behaviorismu – změnila, což vedlo k explozi nových vhledů do přírodních zákonů, které řídí náš vnitřní život.
Autoři nabízejí ve své knize Mozek a vnitřní svět čtenářům-nespecialistům fascinující poznávací cestu po nových neurovědních objevech. Ukazují, jak lze staré psychodynamické koncepty nově vědecky zarámovat a dojít k novému porozumění lidské subjektivní zkušenosti, duševnímu zdraví a duševní nemoci. Poté, co autoři zmapují z pohledu neurovědy oblasti jako emoce, motivace, paměť, fantazie, sny, halucinace…, ukazují, co dělá psychoterapie ve svém léčebném přístupu k duševnímu onemocnění, a co vše se musí stát, aby byl tento přístup úspěšný.
Mark Solms je neuropsycholog a psychoanalytik. Ve své vědecké práci propojuje poznatky z klinické psychoanalýzy se znalostmi neurologických věd o anatomické struktuře a fungování mozku. Oliver Turnbull je neuropsycholog. Zabývá se především zrakově-prostorovým vnímáním a rolí emocí při rozhodování a učení.

  • Nakladatel:
    Portál
  • ISBN:
    978-80-262-0592-0, EAN:
    9788026205920
  • Překlad: Müler, Ivo
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 310 stran, 16 × 23 cm, česky
  • Rozměry: 16 × 23 cm
  • Rok vydání:
    2014 (1. vydání)

Cena v obchodě: 333

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.