Kooperativní učení,kooperativní škola

0
(0)

Soudobý velký zájem o kooperativní formy práce ve škole znamená vlastně snahu o využití podmínek, za nichž se děti nejlépe učí v přirozených situacích. Pokud je dětem umožněno pracovat kooperativně, projeví se to ve vyšší úrovni učení, myšlení i řeči, ve vyšší míře samostatnosti a nezávislosti na vzorech, ve vyšším sebevědomí i sebedůvěře. Další podstatným efektem kooperativního učení je posilování dobrého vztahu mezi učitelem a žáky. Všem učitelům a studentům pedagogiky nabízí H. Kasíková konkrétní náměty pro činnosti, hry a cvičení vedoucí k větší spoluprácí ve třídě. Jsou řazeny od jednodušších, převážně pohybových aktivit ke složitějším, komplexnějším formám kooperativního učení a zahrnují také prostředky pro hodnocení.
Úvodní část knihy shrnuje teoretická východiska i praktické zkušenosti se způsoby i úskalími zavádění tohoto způsobu učení do škol. Jako doplněk jsou uvedeny i záznamy vyučovacích hodin, v nichž je skupinová práce těžištěm výuky.
Doc. PhDr. Hana Kasíková, CSc., je odbornou asistentkou Katedry pedagogiky Filozofické fakulty UK v Praze, zabývá se didaktikou, hrou ve vyučování a kooperativními formami učení. Aktivně se podílí na různých iniciativách zaměřených na reformu české školy.

  • Nakladatel:
    Portál
  • ISBN:
    978-80-7367-712-1, EAN:
    9788073677121
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 152 stran, 16 × 23 cm, česky
  • Rozměry: 16 × 23 cm
  • Rok vydání:
    2010 (2. aktualizované vydání)

Cena v obchodě: 149

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.