Výtvarná dramatika v pedagogické praxi

0
(0)

Kniha nabízí vhled do problematiky výtvarné dramatiky, seznamuje s významem výtvarně-dramatických činností a metod práce. Představuje tvořivé výtvarně-dramatické činnosti, jež byly ověřeny v praxi mateřských, základních i speciálních škol a odpovídají požadavkům Rámcového vzdělávacího programu pro předškolní i pro základní vzdělávání.
Autorka vysvětluje pojem „výtvarná dramatika“, možnosti a přednosti spojování dramatiky a výtvarných činností. Popisuje také některé alternativní výtvarné přístupy, které čerpají z uměleckých směrů 20. a 21. stol., staví na výtvarném experimentu a zážitku, pomáhají sebepoznání a poznání druhých i k naplňování cílů dramatické a výtvarné výchovy.

PaedDr. Ivana Bečvářová pracuje jako interní vyučující na Vyšší odborné škole sociální a Střední pedagogické škole v Prachaticích (VOŠ a SPgŠ). Pořádá metodické semináře zaměřené na experimentální a alternativní přístupy ve výtvarné a dramatické výchově, hru a zážitkové formy výuky. Věnuje se diagnostice dětského výtvarného projevu a artefiletickým přístupům, které mají vypovídací charakter a pomáhají dětem překonávat specifické potíže. Pořádá samostatné výstavy a publikuje.

  • Nakladatel:
    Portál
  • ISBN:
    978-80-262-0906-5, EAN:
    9788026209065
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 120 stran, 16 × 23,2 cm, česky
  • Rozměry: 16 × 23,2 cm
  • Rok vydání:
    2015 (1. vydání)

Cena v obchodě: 197

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.