Vnitřní okruh v současné české fotografii

0
(0)

Přirozená snaha vymezit se vůči předchozí generaci, která část svého života prožila v prudérních a pokryteckých časech komunistického režimu a většinou se neodvažovala se ve své tvorbě prozradit něco ze svých privátních sfér, hledání záchytných bodů uprostřed nejisté doby, bourání etických tabu, úsilí co nejlépe porozumět sám sobě i sílící ochota odhalit alespoň část ze svého soukromí přispívá k tomu, že se pomyslná hranice mezi osobním a veřejným prostorem neustále posunuje a že i nás se fotografie s intimní a introspektivní tematikou stala velmi populární především mezi autory mladé a střední generace.
Padesát zastoupených tvůrců představuje široké generační rozpětí, v němé figurují jak klasičtí fotografové, tak výtvarníci pracující s médiem fotografie, zavedení autoři s mezinárodním věhlasem i studenti a čerství absolventi mnoha uměleckých škol. Každý z nich ke svým vystaveným dílům napsal krátký autorský text, který může čtenářům pomoci vysvětlit okolnosti jejich vzniku.
…. Pavel Baňka, Veronika Šrek Bromová, Jiří David, Milena Dopitová, Jiří Hanke, Jolana Havelková, Libuše Jarcovjáková, Lenka Klodová, Zdeněk Lhoták, Pavel Mára, Dita Pepe, Ivan Pinkava, Václav Podestát, Jiří Šigut, Alexandra Vajd & Hynek Alt, Barbora & Radim Žůrkovi ….

  • Nakladatel:
    KANT
  • ISBN:
    978-80-7437-099-1, EAN:
    9788074370991
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 190 stran, 24 × 28 cm, česky, anglicky
  • Rozměry: 24 × 28 cm
  • Rok vydání:
    2013 (1. vydání)

Cena v obchodě: 168

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.