V Šikmý ulici

0
(0)

Soubor kratičkých příběhů psaných svérázným poetickým stylem, které se většinou odehrávají v Šikmé ulici a jejím okolím. Na malém prostoru a úsporným způsobem autor popisuje svět mezi Fuksovými sady, několika ulicemi a hospodou U bojovníka. Čtenáři svěřuje nálady, pocity a myšlenky, které se ho přitom zmocňují. Činí tak s důrazem na skromnost a neokázalost. Někdy jde jen o zábavný postřeh, jindy o hlubší, meditativní podtext. Okouzlení ženským tělem, sexualita a erotika jsou přitom častým námětem jeho básnivých vyprávění. Vede je běžným hovorovým jazykem, který sem tam přechází do argotu. Nejedná se ale jen o nějaký místní dekameron. Ve stručných historkách zní i kritický tón vůči přítomnosti, z níž se vytrácí lidskost.
Ivan Jemelka ( narozen v Praze 1953). Časopisecky publikoval v deníku Telegraf, Playboy, Hosta u, Divokém víně v měsíčníku Naše kočky. Před několika měsíci začal celkem pravidelně psát pro kulturní a společenský časopis na internetu Dobrá adresa.
Absolvoval Vysokou školu chemicko – technologickou v Praze a do zhroucení normalizačního režimu ho zaměstnával pražský Výzkumný ústav cukrovarnický. Rok na to začal pracovat v Lidových novinách jako parlamentní zpravodaj. Po nějakou dobu byl redaktorem v MF Dnes a po delší dobu v Hospodářských novinách. Asi stejně dlouho pak psal pro web Česká média glosy, ve kterých si občas dělal legraci z tuzemských novinářů. Na to musel vstoupit na volnou nohu. Z tohoto zápasu snad stojí za zmínku externí spolupráce s týdeníkem Reflex a učitelování na VŠE Praha a privátní UJAK. Zápas pokračuje dodnes.

  • Nakladatel:
    Štengl Petr
  • ISBN:
    978-8087563-30-4, EAN:
    9788087563304
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 74 stran, 15 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 15 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2015 (1. vydání)

Cena v obchodě: 96

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.