Mládí

0
(0)

Scénář k filmu, který se čte jako román.
V luxusním lázeňském hotelu ve švýcarských Alpách tráví dovolenou dva osmdesátiletí přátelé, umělci, Fred Ballinger a Mick Boyle, a vzpomínají na své bohaté a úspěšné životy hudebního skladatele a filmového režiséra, obklopeni dalšími zajímavými a excentrickými hosty – jihoamerickou fotbalovou legendou, slavným hercem z Kalifornie nebo současnou Miss Universe. Zatímco Ballinger tráví čas odpočinkem a zprvu odmítá i žádost anglické královny o uvedení své nejúspěšnější skladby při příležitosti oslav narozenin prince Filipa, Boyle pracuje na svém novém a pravděpodobně posledním filmu s pěticí mladých scenáristů, doufaje v mistrovské dílo.
Kniha ve formě scénáře je psána duchaplnou a zábavnou formou, jejíž hlavní osu tvoří nahořkle vtipné dialogy úspěšných mužů na sklonku života. To vše v přímé konfrontaci s ostatními osamělými hosty hotelu, kteří se v přepychu pokoušejí pošetile taktéž zastavit „svůj“ čas.
Paolo Sorrentino, který přitáhl mimořádnou pozornost svým předcházejícím filmem Velká nádhera, natočil podle tohoto svého scénáře stejnojmenný film s hvězdným obsazením: Michael Caine a Hervey Keitel v hlavních rolích. Mládí bylo s velkým ohlasem slavnostně uvedeno roku 2015 na filmových festivalech v Cannes a v Karlových Varech, kde získalo cenu diváků.

  • Nakladatel:
    Jota
  • ISBN:
    978-80-7462-692-0, EAN:
    9788074626920
  • Překlad: Sedalová, Hana
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 160 stran, 13,5 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 13,5 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2015 (1. vydání)

Cena v obchodě: 79

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.