Třetí světlo

0
(0)

Horké léto na irském venkově počátkem osmdesátých let. Otec odveze děvčátko k neznámé manželské dvojici na přímořskou farmu a odjede, aniž by jí řekl, kdy se pro ni vrátí. Týdny běží a dítě zažívá dosud nepoznanou laskavost a péči a uvyká uspořádanému životu v harmonickém prostředí, kde nejsou žádná tajemství. Až jedno vyjde najevo… Podmanivý příběh vzácné citové hloubky, viděný očima dítěte, je další ukázkou jedinečného umění mistryně povídkové formy.
Claire Keeganová (1968) vyrostla v početné katolické rodině na farmě v jihovýchodním Irsku. V sedmnácti letech odešla do USA, kde v New Orleansu vystudovala anglistiku a politologii. Literatuře se začala věnovat až po návratu do Irska v polovině devadesátých let. Její pozoruhodný talent jí přinesl množství literárních cen a dnes její povídky patří ke špičce současné irské literatury.
Prosadila se hned první sbírkou povídek Antarktida (Antarctica, 1999), která byla odměněna cenou Rooney Prize za nejlepší irskou knihu roku a setkala se s okamžitým čtenářským úspěchem. Většina povídek druhé sbírky Modrá pole (Walk the Blue Fields 2007, česky Kniha Zlín 2009), která získala Edge Hill Prize za nejlepší sbírku povídek na britských ostrovech, se odehrává na irském venkově. Do prostředí svého dětství se autorka vrací i v nejnovějším díle Třetí světlo (Foster, 2010), publikovaném samostatně jako novela. Žije na samotě v hrabství Leitrim a kromě psaní se věnuje pedagogické činnosti.

  • Nakladatel:
    KNIHA ZLÍN
  • ISBN:
    978-80-87497-02-9, EAN:
    9788087497029
  • Originál:
    Foster
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 72 stran, 12 × 19,5 cm, česky
  • Rozměry: 12 × 19,5 cm
  • Rok vydání:
    2011

Cena v obchodě: 296

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.