Zlopoustevník Šáchor

0
(0)

Zlopoustevník Šáchor čtenáře znovu zavádí na samý konec Starého světa – na nevelké panství vladyky Karla, jehož dceru Karolínu a malou část dračího pokladu si hlavní hrdina příběhu ovčák Jakub přes nepřízeň osudu vybojoval díky věrnosti a odvaze, s jakou po boku synů dračího císaře Salamandra – Firfixe a Pancíře – dokázal vzdorovat záludné a moci chtivé čarodějnici Hedeře.
Dračí princové opětují pozvání na svatbu Jakuba a Karolíny pozváním na galavečer na počest vysvobození svého otce; na slavnost, o jejíž uspořádání si poněkud neomaleně řekl Pán deště Kráp z proslulé Rady tří. Čarodějové nikdy nevynikali přílišnou skromností, a když se jim konečně jednou povede pořádné kouzlo, začnou sami věřit tomu, že vládnou nad počasím. Jejich víra se ale stane osudnou nejen jim.
Ve snaze odvrátit magickými prostředky nájezd piráta Balvana z Hory, vnuka neblaze proslulého Edwarda Drakobijce, na plující Ostrov s Horou, z něhož je jen jedenkrát za sto let možné vstoupit do Drakonie a snad i získat něco z jejích pokladů, způsobí katastrofu. Firfix a Pancíř přátele z potápějícího se Ostrova sice dokážou zachránit, ale nestačí se včas vrátit a zůstanou na pevnině.

  • Nakladatel:
    Nová tiskárna Pelhřimov
  • ISBN:
    978-80-260-2373-9, EAN:
    9788026023739
  • Ilustrace: Šípková -Rollo, Jana
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 362 stran, 13 × 20,7 cm, česky
  • Rozměry: 13 × 20,7 cm
  • Rok vydání:
    2012 (1. vydání)

Cena v obchodě: 126

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.