Jack na odstřel. Černá kniha. Příčiny smrti

0
(0)

V hlavní roli inspektor Rebus.

Jack na odstřel:

Poslanec Gregor Jack byl přistižen v edinburghském bordelu ve společnosti prostitutky. Když se na politika vrhnou sdělovací prostředky, jeho blízcí utvoří kolem něho ochranný val. Avšak tito přátelé sami nejsou tak úplně čistí a bez viny. Kriminální inspektor Rebus zpočátku s poslancem sympatizuje, ale po následovném zmizení Jackovy ženy aureola, obklopující mladého dynamického muže, začíná dostávat povážlivé skvrny. Někdo se snaží Jacka odstřelit a Rebus chce vědět proč…

Černá kniha:

Poté, co je brutálně přepaden kolega inspektora Rebuse, je zatažen do případu, který ho stále vrací k záhadě vyhořelého hotelu, kde po noci hrůzy našli mrtvolu zavražděného muže, jehož totožnost i po letech zůstává záhadou. Přestože Rebuse pronásledují přízraky z vlastní minulosti a Černá kniha s kolegovými zápisky mu nedá spát, musí vzít rozum do hrsti a pokusit se tuto složitou skládačku vyřešit…

Příčiny smrti:

V bludišti historických ulic pohřbených pod centrem Edinburghu je objevena mrtvola mladého muže, který zemřel při krutém mučení. Aby Rebus zjistil totožnost oběti a našel vraha, musí se vydat nejen do nejnebezpečnějšího edinburského sídliště, ale také na skotský venkov, a dokonce přes moře do Belfastu, hlavního města Severního Irska. A když se ukáže, že zavražděný je syn mocného gangstera, který chce jeho smrt pomstít, situace se ještě vyostřuje.

Edinburgh, pýcha Skotů… To město je jako Jekyll a Hyde. Za denního světla nastavuje všem svou přívětivou tvář, je pohostinný a láká k návštěvě. V noci se však proměňuje v netvora. Je zlé, kruté, nemilosrdné.

Inspektor John Rebus zná spíše bestiální tvář Edinburghu, jeho temné periferie a podsvětní putyky. Sám nepatří mezi vzorové příslušníky policejního sboru, ale člověk nemůže moc hledět na předpisy, když mu přímo pod nosem někdo vraždí jednu oběť za druhou.

  • Nakladatel:
    BB art
  • ISBN:
    978-80-7461-142-1, EAN:
    9788074611421
  • Originál:
    Strip Jack, Black Book, Martal Causes
  • Překlad: Stuchlíková, Jarka, Fialová, Jitka, Heroldová-Šťovíčková, Věra
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 656 stran, 15 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 15 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2012

Cena v obchodě: 226

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.