Amsterdam – Poznejte

0
(0)

8 prohlídkových tras, které vás dokonale seznámí s Amsterdamem. Objevte to nejlepší z tohoto slavného města: síť vodních kanálů, Rembrandtovy obrazy, výlety na kole, rušný noční život a mnoho dalšího. Vyzkoušejte pečlivě vybrané restaurace, bary a hotely. Při svých cestách za poznáním jistě oceníte podrobnou rozkládací mapu.
Obsah:
18 prohlídkových tras městem.
Podrobná rozkládací mapa s vyznačenými trasami.
Praktické informace a tipy na cestu.
Kde se ubytovat, najíst a nakoupit.
Kam vyrazit za zábavou i oddechem.
Podrobnější informace:
Amsterdam je jedno z nejpřátelštějších a nejromantičtějších měst v Evropě. Potěší svými malebnými kanály, zapůsobí muzei, ale dokáže také provokovat svými liberálními postoji. Je to prostě město jako žádné jiné. Díky vynikajícím uměleckým muzeím (Van Goghovu, Stedelijk a Rijksmuseu) v Muzejní čtvrti se město vyrovná nejproslulejším světovým destinacím. V Židovské čtvrti pak navíc najdete Rembrandtův dům.
Expanze nizozemských zájmů v průběhu zlatého věku přinesla pestrou paletu chutí a ingrediencí z Dálného východu. To obohatilo domácí kuchyni – Nizozemci mají například ve zvyku ochucovat vařenou zeleninu muškátovým oříškem. Amsterdam je také jako stvořený pro nákupy, i když v jiném smyslu než New York či Londýn. Najdete tu mnoho luxusních butiků i obchodních domů, zdejší osobitý a excentrický životní styl je však patrný i v zajímavější nabídce obchodů.
Většina lidí se domluví anglicky, takže pokud tento jazyk ovládáte, nebudete ani potřebovat slovník. Vždy je však ku prospěchu naučit se pár místních zdvořilostních výrazů, které najdete i v tomto průvodci.

  • Nakladatel:
    Lingea
  • ISBN:
    978-80-7508-193-3, EAN:
    9788075081933
  • Originál:
    Explore Amsterdam
  • Překlad: kol.
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 128 stran, 11,7 × 19,4 cm, česky
  • Rozměry: 11,7 × 19,4 cm
  • Rok vydání:
    2016 (1. vydání)

Cena v obchodě: 583

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.