Hejno bez ptáků

0
(0)

Hejno bez ptáků je román o západní civilizaci a její slepé skvrně. A také o zrodu jiného myšlení, které od základu mění, kým můžeme být. Román vychází ve dvou svazcích (Kniha a Příběh), přičemž je ponecháno na čtenáři, který otevře jako první.
Adam, doktorand statistiky v Cambridge, zkoumá spojitosti náhodných neštěstí na celém světě. Namísto kosmického řádu ale začíná nacházet cosi nečekaného: vlastní portréty, staré stovky let. Jak se mu vytrácí hranice mezi vědou, životem a mýtem, další zlověstná varování posilují obavy o rozum i o přítelkyni Ninu. Příběh lásky umírněné punkerky a zavilého matematika se prolíná s dějinami západního způsobu poznávání světa. Dějová linie vede čtenáře z Cambridge přes Prahu do Japonska a Himálaje, jen aby se vrátil do zákrutů své vlastní mysli. Tam narazí na podivnou slepou skvrnu, která brání zahlédnout svět jinou perspektivou, než k jaké jsme byli vychováni.
Filip Doušek vystudoval mezinárodní obchod na VŠE, pracoval v IT v Londýně a v Hong Kongu, ale srdcem zůstal existenciálním dobrodruhem, který surfoval v Riu, stopoval na Aljašce, rozvážel pizzu na mopedu a experimentoval se životem. Román Hejno bez ptáků psal 12 let.

"…jedno z nepříjemnějších knižních překvapení poslední doby." Elle
"…pozoruhodný počin ve stylu západních bestsellerů…" Tvar
"…impozantní pokus skloubit filozofický román s postmoderní formou." Literární noviny
"Filosofie se líbá s dobrodružstvím, technika s básněmi, mystika s logikou v pnutí černé a bílé knihy, které jsou o všem, jen ne o černobílosti." Tomáš Sedláček

  • Nakladatel:
    Toito
  • ISBN:
    978-80-260-3077-5, EAN:
    9788026030775
  • Popis: 2× kniha, vázaná, 620 stran, 15 × 23 cm, česky
  • Rozměry: 15 × 23 cm
  • Rok vydání:
    2012

Cena v obchodě: 307

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.