Zen

0
(0)

Čtyři pravdy pro zdraví, štěstí a osvícení… Meditace je Cesta. Vede ke zdraví, veselé mysli a vnitřnímu klidu. Vydejme se po ní. Meditujete? Že ne? Ale to byste měli. Vstoupit do kláštera, opatřit si mnišské roucho a žít z misky rýže denně kvůli tomu ale rozhodně nemusíte. Stačí, když si uděláte pořádek v hlavě, a začnete používat vlastní mozek jinak než dosud. Patřičným tréninkem v něm lze totiž nastavit program, který – jak autor výstižně vysvětluje – zařídí, že z koleje „problém“ se automaticky přehodí výhybka na kolej „radost“.
Polapeni v koloběhu starostí, práce, negativity a bažení po nových věcech, úspěších a zážitcích, jsme ke své smůle zapomněli, že to jde i jinak. Buddhisté to ale vědí už hezkou řádku staletí. A když jim to tak dlouho a tak pěkně funguje, není důvod to nezkusit taky. Autor téhle knihy vám s veselou myslí vyloží, že to vůbec nemusí být úporná asketická práce, a na vlastních příkladech ze života ukáže, jak na to.
Jednotlivé kapitolky, než doznaly drobných úprav a oblékly se do tiskařské černi, byly původně články na autorově blogu. Určitě si ale zaslouží vydat se z počítačů do knihoven.
Chcete být šťastní i v blázinci dnešního divného světa? Tak zkrátka buďte.

  • Nakladatel:
    Metafora
  • ISBN:
    978-80-7359-454-1, EAN:
    9788073594541
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 200 stran, 12,3 × 20 cm, česky
  • Rozměry: 12,3 × 20 cm
  • Rok vydání:
    2014 (1. vydání)

Cena v obchodě: 215

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.