Ošetřovatelská péče v gastroenterologii a hepatologii

0
(0)

Tato publikace, která je svým zaměřením na českém trhu zcela ojedinělá, je určena nejen studentům zdravotnickým oborů na lékařských či zdravotně sociálních fakultách a vyšších odborných školách, ale také všeobecným sestrám, kterým poskytne nejnovější poznatky z daných oborů a pomůže tak zkvalitnit péči o jejich klienty. Akademickým pracovníkům poslouží jako kvalitní podklad pro výuku.
Jedinečnost této učebnice spočívá v jejím pojetí. Většina kapitol je zpracována formou ošetřovatelského procesu či standardizovaného ošetřovatelského postupu. Velkým pozitivem knihy je též použití NANDA taxonomie II, která je dnes již nezbytným prvkem ošetřovatelské diagnostiky.
Prostudováním této publikace získají čtenáři základy medicínské problematiky, budou umět rozpoznávat ošetřovatelské problémy klienta, správně přiřadit ošetřovatelskou diagnózu, plánovat, realizovat, hodnotit ošetřovatelskou péči a vhodně edukovat nemocné. Naučí se asistovat lékaři při specializovaných výkonech a vyšetřeních, na která budou umět klienty správně připravit. Získají též dobrý přehled o farmakologických přípravcích používaných v gastroenterologii a hepatologii.
Množství použitých tabulek, ilustračních obrázků a barevných fotografií umocňuje didaktický charakter publikace.

  • Nakladatel:
    Mladá fronta
  • ISBN:
    978-80-204-2806-6, EAN:
    9788020428066
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 272 stran, 15,6 × 23,2 cm, česky
  • Rozměry: 15,6 × 23,2 cm
  • Rok vydání:
    2013

Cena v obchodě: 254

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.