Dotazy a odpovědi z praxe zákoníku práce

0
(0)

Nový zákoník práce prošel od doby, kdy nabyl účinnosti, několika novelizacemi, přičemž poslední z nich, svým rozsahem i obsahem nejvýznamnější, nabyla účinnosti dnem 1. 1. 2012. Jde o tzv. velkou novelu zákoníku práce, která vedle legislativně-technických zpřesnění přinesla celou řadu zásadních věcných změn.
„Velká“ novela zákoníku práce
Takzvaná velká novela zákoníku práce přinesla řadu změn dotýkajících se mnohých významných institutů, jakými jsou např.:
pracovněprávní úkony, zkušební doba, dočasné přidělení zaměstnance k jinému zaměstnavateli, výpovědní důvody, dovolená, konkurenční doložka, přechod práv a povinností z pracovněprávních vztahů a mnohé další. Zodpovídá vaše otázky z oblasti zákoníku práce
Publikace „Dotazy a odpovědi z praxe zákoníku práce“ nabízí čtenářům aktuální výklad, popř. možné výklady zákoníku práce a dalších souvisejících předpisů jako soubor dotazů a odpovědí tematicky roztříděných do jednotlivých stěžejních oblastí pracovněprávní úpravy, které by měly být ve svém souhrnu názornou pomůckou pro pochopení aplikace zákoníku práce v konkrétních situacích.
Přesah do dalších oblastí
Tam, kde je to nezbytné, jsou odpovědi na dotazy v této publikaci podány v širších souvislostech zasahujících i do některých jiných oblastí právní úpravy – např. nemocenského pojištění (v souvislosti s rozšířením okruhu osob účastných na pojištění o zaměstnance na dohody o provedení práce nebo v souvislosti s čerpáním mateřské dovolené) a státní sociální podpory (v souvislosti s čerpáním rodičovské dovolené).
Výklad pomocí zodpovězených konkrétních dotazů
Publikace nabízí čtenářům aktuální výklad, popř. možné výklady zákoníku práce a dalších souvisejících předpisů jako soubor dotazů a odpovědí tematicky roztříděných do jednotlivých stěžejních oblastí pracovněprávní úpravy, které by měly být ve svém souhrnu názornou pomůckou pro pochopení aplikace zákoníku práce v konkrétních situacích.
Tam, kde je to nezbytné, jsou odpovědi na dotazy podány v širších souvislostech prolínajících i do některých jiných oblastí právní úpravy – např. nemocenského pojištění (v souvislosti s rozšířením okruhu osob účastných na pojištění o zaměstnance na dohody o provedení práce nebo v souvislosti s čerpáním mateřské dovolené) a státní sociální podpory (v souvislosti s čerpáním rodičovské dovolené).

  • Nakladatel:
    Anag
  • ISBN:
    978-80-7263-805-5, EAN:
    9788072638055
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 303 stran, 14,5 × 20,5 cm, česky
  • Rozměry: 14,5 × 20,5 cm
  • Rok vydání:
    2013 (4. vydání)

Cena v obchodě: 863

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.