William Wallace

0
(0)

Kdysi dávno bývalo Skotsko perlou severu. Mocnou říší hrdých mužů a statečných žen. Jenže ty časy patří minulosti a příběhům. Nyní je království hračkou mocných, kteří neváhají zradit svou zemi a národ cizímu králi. Angličané to dobře vědí a pod rouškou nabídky pomoci si připravují půdu pro vlastní krutovládu. Jenže stejně jako se šíří násilí a nespravedlnost, v temných lesích, strmých horách a stísněných městečkách se probouzí hrdinství a ochota bojovat za téměř ztracený sen. Sen o cti a právu. O svobodném Skotsku. Tím, kdo bude za tento sen bojovat, je William Wallace. To on dá statečným srdcím směr, odvážným pažím sílu. To on se stane Ochráncem Skotska.
Jenže ne dnes. Zatím to není válečník ani postrach Anglie. Zatím je to prostý muž toužící po lásce své ženy a bezpečí své rodiny. Blíží se však den, kdy se všechna přání, všechna víra v dobro a slovo rytířů a odhodlání žít v míru, obrátí v prach… Jack Whyte přináší nezapomenutelný historický román o prostém muži, z něhož se stane legenda ve válce, kterou si nepřál. Je to příběh o krutém kole dějin drtícím nevinné, o statečnosti a zradě, o lásce i pomstě. Ale především je to příběh o muži, který ztratil vše, aby jiní vše získali!

Jack Whyte (nar. 1940) pochází ze Skotska, ale od roku 1967 žije a tvoří v Kanadě. Přestou svou domovinu minimálně ve svých knihách nikdy zcela neopustil. Odkaz dávného Skotska však nežije pouze v jeho románech. Whyte je velkým obdivovatelem skotské poezie a písní. Se skupinou Horalové z Calgary, dudáckou skupinou spojenou s kanadskou armádou a skotskými tradicemi, dokonce nahrál např. album Eighty Years of Glory (Osm let slávy). Jeho prvním literárním dílem bylo monumentální zpracování artušovské legendy, série A Dream of Eagles (Sen o orlech). V jeho podání je Artuš mužem, který se pokouší přinést Británii mír a řád po "odletu orlů" – tedy po odchodu římských legií na počátku 5. století n. l. Jeho dílo je často přirovnáváno ke slavnému románu Once and Future King T. H. Whitea, avšak vyznačuje se mnohem větším důrazem na historický výzkum.

  • Nakladatel:
    Deus
  • ISBN:
    978-80-87408-32-2, EAN:
    9788087408322
  • Originál:
    The Forest Laird: A Tale of William Wallace
  • Překlad: Růžek, Adam
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 457 stran, 15,5 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 15,5 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2013 (1. vydání)

Cena v obchodě: 296

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.