Šumava v proměnách času

0
(0)

Revue Šumava v proměnách času je novým periodikem, které nabízí čtenářům články a studie mapující vývoj šumavské kulturní krajiny a zachycuje složité životní příběhy a osudy zdejších obyvatel.
Revue je rozdělena do šesti tematických oddílů s texty o historii tohoto regionu, o způsobech života v minulosti a dnes, o významných osobnostech, které mají na Šumavě své kořeny či se jejich životní osudy s tímto krajem protnuly. Pozornost je věnována památkám i tvorbě spisovatelů pocházejících ze Šumavy či o Šumavě píšících. Každé číslo uzavírá rozhovor s pamětníkem či s významnou osobností, která na Šumavě žije nebo k ní má blízký vztah. Součástí obsahu je bohatý obrazový doprovod.

Jungbauerův šumavský vlastivědný spolek navazuje svým působením na činnost Šumavského muzea, které bylo založeno v Horní Plané coby první šumavská muzejní instituce na počátku 20. let minulého století. Na jeho vybudování se podílel Gustav Jungbauer, významný historik a etnograf, rodák z Předního Hamru u Horní Plané, který vystupoval po dlouhá léta jako vůdčí osobnost muzea a k jehož odkazu se spolek svým názvem hlásí. Spolek se zabývá odborným zpracováním, popularizací a propagací šumavské historie, vlastivědy a národopisu.

  • Nakladatel:
    Jungbauerův šumavský vlastivědný spolek
  • ISBN:
    978-80-905804-0-4, EAN:
    9788090580404
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 208 stran, 14,9 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 14,9 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2014 (1. vydání)

Cena v obchodě: 269

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.