Tanec mezi paragrafy

0
(0)

JUDr. Janeček takovým advokátem byl. A protože neměl ve zvyku nic skrývat, zařadila se právě jeho kniha k těm, které občas nazýváme „kontroverzními“. A podobně to nejspíš cítili někteří z těch, jimž se její první vydání příliš nezamlouvalo – možná protože se v knize buď poznali, nebo jsou v ní přímo uvedeni. Naštěstí se (snad) demokratická společnost vyznačuje tím, že se otevřené názory a výpovědi nesnaží zamlžovat a skrývat, ale že respektuje právo veřejnosti na přístup k informacím i na vlastní názor.
Toto své právo veřejnost deklarovala takovým zájmem o tuto knihu, že to vedlo k jejímu druhému doplněnému vydání – bohužel již po autorově smrti.

Co všechno se odehrává v průběhu řešení jakékoli kauzy – od těch nevýznamných až po ty, které mnohdy zásadním způsobem ovlivňují život jednotlivce i společnosti? Jaké jsou skutečné vztahy mezi policejními vyšetřovateli, advokáty a soudci? Existují nějaké tlaky ze strany bohatých a vlivných kruhů v pozadí? Jakou roli hrají osobní zájmy politiků, obchodníků a tajemných lobbistů? A nakolik jsou paragrafy ohebné? To jsou otázky vpravdě ožehavé a bolavé jako rána elektrickým obuškem. I z tohoto pohledu je právě kniha JUDr. Janečka mimořádným inspiračním zdrojem…

  • Nakladatel:
    AOS Publishing
  • ISBN:
    978-80-87624-11-1, EAN:
    9788087624111
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 176 stran, 15 × 20,8 cm, česky
  • Rozměry: 15 × 20,8 cm
  • Rok vydání:
    2013 (3. vydání)

Cena v obchodě: 314

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.