Otázka víry

0
(0)

Potkáte-li člověka v hotelu a zeptáte se ho, co tam dělá, měl by vám dát odpověď. Může tam mít rezervaci, s někým schůzku nebo jen jde do hotelové restaurace. Ale kdyby vám řekl: "Cože? Nevím, co tu dělám," takový člověk pravděpodobně potřebuje pomoc. Podobné je to s námi všemi na tomto světě. Pokud člověk netuší, proč je zde na Zemi a co je smyslem jeho existence, potřebuje vedení a pomoc.
Zabývá se otázkami, na které většina lidí dříve nebo později ve svém životě hledá odpovědi. Potřebuje člověk ke svému životu víru? Jaký je smysl naší existence? Existuje Bůh nebo vesmír vznikl náhodou a nemá žádného stvořitele? Končí vše smrtí člověka nebo po ní něco následuje? V jakém vzájemném vztahu jsou věda a náboženství? Existují nějaké univerzální principy, platné v každé době a místě nebo je na každém člověku a národu, aby je hledal a snažil se je dotvářet na základě vlastního úsudku?
Je člověk schopný najít systém řízení svých záležitostí, vyřešit všechny své problémy a vést život naplněný mírem a harmonií? Nebo je tu nějaká vnější síla a zdroj vědění, kterému je lépe se podřídit? Na tyto a řadu dalších otázek se kniha snaží najít odpověď. Pochopit svou existenci je základním předpokladem pro náš spokojený a smysluplný život zde na zemi.

  • Nakladatel:
    Ústředí muslimských obcí
  • ISBN:
    978-80-904373-1-9, EAN:
    9788090437319
  • Originál:
    This matter of faith
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 72 stran, 1 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 1 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2010 (1. vydání)

Cena v obchodě: 62

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.