Star Trek – Romulanská válka – Odvážně vstříc bouři

0
(0)

Země zůstala sama. Vulkán, Andorie a Tellar odstoupili od koaliční smlouvy. Zaskočeni tím, jak snadno Romulané mohou dostat pod kontrolu jejich vyspělé vesmírné lodě a proměnit je ve zbraně, porušily tyto světy svůj slib, že spojencům přijdou na pomoc proti společnému nepříteli. Lidstvo je nyní jedinou překážkou, která stojí mezi Romulanským hvězdným impériem a úplným ovládnutím Galaxie.
Romulané používají nemilosrdnou a vražednou taktiku, aby vyhnali lidstvo z hvězd. Podporováni snadnými úspěchy přenášejí svou totální válku stále blíže k srdci lidstva – Zemi.
Rozptýlené zbytky Hvězdné flotily jsou i přes statečný odpor přinuceny vyklízet pozice, přesto vysílají jasný signál, že vytrvají do posledního dechu. V přední linii bojuje i kdysi průzkumná loď Enterprise pod velením Jonathana Archera. Neústupný kapitán se nevzdává hledání spojenců a přátel. Za každou cenu chce zachránit Zemi a jeho cílem je vytvořit novou Federaci planet.
Televizní seriál Star Trek: Enterprise, jenž se odehrává sto let před původní sérií, se sice dočkal jen čtyř sezón, ale i za tak krátkou dobu se stačil zapsat do srdcí skalních fanoušků nestárnoucího fenoménu. A stejně jako předchozí série Star Treku se i Enterprise dočkala knižních dobrodružství. V českém překladu jsme se s nimi poprvé setkali v románu Kobayashi Maru (2008, česky Laser-books 2013), jenž byl následován úvodním dílem románové dvojice Romulanská válka: Pod křídlem dravce (2009, česky Baronet 2013) a stejně jako v originále jsme se i my po dvou letech konečně dočkali uzavření příběhu pod názvem Odvážně vstříc bouři (2011, česky Laser-books 2015).

  • Nakladatel:
    Laser-books
  • ISBN:
    978-80-7193-386-1, EAN:
    9788071933861
  • Originál:
    Star Trek: The Romulan War – To Brave the Storm
  • Překlad: Roháčová, Veronika, Balatka, Albert
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 360 stran, 10,8 × 16,5 cm, česky
  • Rozměry: 10,8 × 16,5 cm
  • Rok vydání:
    2015 (1. vydání)

Cena v obchodě: 260

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.