Kapitoly o finanční gramotnosti

0
(0)

Publikace vznikla jako výstup interního grantu řešeného na Pedagogické fakultě Univerzity J. E. Purkyně (kde autor působí), kdy byly zkoumány důvody a příčiny psychických poruch lidí, kteří se dostali do péče psychologa, popř. osobního poradce.
Závěry dotazníkového šetření vyústily ve formulaci přehledu ekonomických termínů a témat, které respondenti nedokázali přesně obsahově vysvětlit a tuto neznalost označili za důvod svých finančních problémů, které je následně přivedly do péče psychologické poradny.
Témata probíraná v jednotlivých kapitolách knihy proto podrobně a zároveň jednoduše vysvětlují např. jak si vybrat banku, co je to leasing, jaké údaje nalezneme ve výpise z bankovního konta, jak si propočteme, zda naše příjmy postačí na splácení hypotečního úvěru apod.
Výkladový text je doprovázen jednoduchými příklady. Závěr knihy je doplněn slovníčkem pojmů, na které čtenář v textu postupně narazí.
Autor PhDr. Ing. Ivan Bertl pracuje na Pedagogické fakultě Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Vedle výuky grafologie (na toto téma rovněž publikoval několik odborných publikací) přednáší studentům základy andragogiky a teorii managementu neziskových organizací.

  • Nakladatel:
    Triton
  • ISBN:
    978-80-7387-622-7, EAN:
    9788073876227
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 80 stran, 14 × 20 cm, česky
  • Rozměry: 14 × 20 cm
  • Rok vydání:
    2012 (1. vydání)

Cena v obchodě: 311

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.