Mysl je mocný lékař

0
(0)

Vyrůstali jsme ve víře, že každé onemocnění je způsobeno geneticky. Nebo za ním vězí příslovečná smůla – a klíče k optimálnímu zdraví drží v rukou jen a pouze lékaři. Doktorka Lissa Rankinová tomu léta věřila taky. Pak začala sama trpět zdravotními neduhy a snažila se vyléčit pomocí západní medicíny. Kupodivu zjistila, že jí v ordinacích nejen nepomohli, ale naopak všechno ještě zhoršili. Rozhodla se vzít věci pevně do svých rukou.
Během výzkumu přišla na to, že systém zdravotní péče, který studovala na lékařské fakultě a uplatňovala ve své medicínské praxi, opomíjí jeden velmi důležitý fakt. Jedná se o vrozenou regenerační schopnost lidského těla a sílu mysli, která může tyto samoozdravné mechanismy řídit. Ve snaze hlouběji pochopit tento jev se Lissa pustila do studia odborně recenzované lékařské literatury a před očima jí vyvstávaly šokující skutečnosti. Lékařská komunita už více než padesát let přináší stále nové a nové důkazy o tom, že se naše tělo umí uzdravit samo. S odkazy na mimořádná spontánní uzdravení doktorka Rankinová názorně dokládá, jak mohou myšlenky, pocity a názory měnit fyziologii těla. Podělí se s vámi o vědecké údaje, které dokazují, že osamělost, pesimismus, deprese, strach a úzkost tělu škodí, zatímco důvěrné vztahy, vděčnost, meditace, sex a autentické sebevyjádření spouštějí samoozdravné procesy.
V poslední části knihy se seznámíte s novým, radikálním wellness modelem, jenž vychází z autorčiných pečlivě shromážděných a utříděných vědeckých poznatků. Její jedinečný šestibodový program vám pomůže odhalit, kde se ve vašem životě něco porouchalo – ať už po stránce duchovní, tvůrčí, ekologické, nutriční nebo v profesních i osobních vztazích. Následně si vytvoříte svůj vlastní, individuálně uzpůsobený plán léčby a posílíte prvky, které vám umožní vést zdravý život. Dozvíte se, jak máte naslouchat „šepotu“ svého těla, aby nepřešel v životu nebezpečné „výkřiky“, kterým lze zabránit správnou péčí o sebe, a naučíte se důvěřovat vnitřnímu vedení ve chvílích, kdy budete rozhodovat o svém dalším životě a zdraví.
Až knihu dočtete, budete už mít připravenou vlastní Diagnózu i s Předpisem a vytvořený jasný akční plán, podle kterého si vybudujete zdravé tělo, schopné konat zázraky.

  • Nakladatel:
    Jota
  • ISBN:
    978-80-7462-517-6, EAN:
    9788074625176
  • Překlad: Kozák, Jan
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 310 stran, 14,5 × 21 cm, česky
  • Rozměry: 14,5 × 21 cm
  • Rok vydání:
    2014 (1. vydání)

Cena v obchodě: 99

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.