Mentati Duny

0
(0)

Mentati Duny je další román Briana Herberta a Kevina J. Andersona, zasazený do populárního vesmíru Duny, vytvořeného Frankem Herbertem.
Zhruba sto let po bitvě o Corrin se na planetách odehrávají změny, které ovlivní budoucnost celého lidstva. Hnutí Manforda Toronda, jež získalo vliv po porážce myslících strojů, putuje po planetách a fanaticky ničí všechny stopy po technologiích. Gilbertus Albans, svěřenec nenáviděného robota Erasma, založil na planetě Lampadas mentatskou školu, v níž své svěřence učí být „lidskými počítači“, provádět matematické výpočty vyššího řádu a nacházet logické zákonitosti. Ctihodná matka Raquella Berto-Anirulová se pokouší znovu vybudovat Sesterstvo spolu se svou nejtalentovanější studentkou Valyou Harkonnenovou, která má ovšem vlastní cíl – pomstít se Vorianu Atreidovi, hrdinovi z dob Služebnického džihádu, jehož viní z pádu své rodiny.
Válku proti antitechnologickým fanatikům vede i Josef Venport. Jeho kosmická flotila díky zmutovaným kormidelníkům ovládá skoro všechen meziplanetární obchod. Jenže slepá víra se nepoddává snadno… Začíná křížové tažení, které rozhodne o dalším směřování vesmíru – vydá se lidstvo na cestu k civilizaci, či se obrátí zpátky k době temna?

  • Nakladatel:
    Baronet
  • ISBN:
    978-80-2690-003-0, EAN:
    9788026900030
  • Originál:
    Mentats of Dune
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 608 stran, 13 × 20 cm, česky
  • Rozměry: 13 × 20 cm
  • Rok vydání:
    2014 (1. vydání)

Cena v obchodě: 279

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.