Anglicko-český / česko-anglický praktický slovník +CD

0
(0)

Slovník je určen širokému okruhu uživatelů. Obsahuje cca. 35.000 hesel a 90.000 jejich ekvivalentů. Slovní zásoba byla vybírána tak, aby respektovala frekvenci užití.
Předností slovníku je výslovnost všech základních anglických hesel jak v anglicko-české části, tak rovněž v části česko-anglické.
Základní frazeologie je doplněna o fráze, konkrétní spojení, významové charakteristiky a příklady, jakožto i o expresivní výrazy a přísloví. Nelze očekávat, že pro každý český idiom lze nalézt odpovídající anglický ekvivalent a naopak. Jde tedy spíše o vystižení smyslu anglických frází ve srovnání s českými protějšky.
Další doplňující výklad k heslům umožňuje informativní text uváděný menší velikostí písma.
Slovník provází důkladná gramatická charakteristika – uvedení slovního druhu, u podstatných jmen udání rodu (v části česko-anglické), uvedení plurálu podstatných jmen, nepravidelné stupňování přídavných jmen a časování sloves. Kapitola „Jak se slovníkem pracovat a co nejlépe jej využít“ názorně informuje uživatele o tvoření slovesných časů. Tímto se slovník stává praktickou pomůckou především pro studenty anglického jazyka.
Barevný předěl mezi anglicko-českým a česko-anglickým heslářem tvoří gramatická příloha a minikurz jazykové školy Presto.
Součástí knižního vydání je též verze elektronická. Tímto jsme chtěli vyjít vstříc uživatelům, kteří využívají ke své práci PC a elektronická podoba slovníku by mohla jejich práci zefektivnit. Výhodou elektronické verze je, že umožňuje díky fulltextovému vyhledávání okamžité zobrazení hledaného hesla. Zároveň je možné zobrazený překlad zkopírovat do překládaného textu v textovém editoru. V elektronické verzi může uživatel též listovat jako v knize, vytvářet záložky, zapisovat poznámky, využít historii hledání, měnit velikost písma nebo si slovník vytisknout. Zakoupením tohoto slovníku získáte za jedny peníze 3 varianty. Knihu, CD verzi a on-line přístup na http://e-slovniky.cz .

  • Nakladatel:
    TZ-one
  • ISBN:
    80-903606-0-2, EAN:
    9788090360600
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 1 strana, 13 × 17 cm, česky, anglicky
  • Rozměry: 13 × 17 cm
  • Rok vydání:
    2005 (1. vydání)

Cena v obchodě: 1 259

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.