Holčička, která spolkla mrak velký jako Eiffelova věž

0
(0)

Ve své nové knize věhlasný francouzský romanopisec, jehož romány si podmaňují srdce čtenářů na celém světě, líčí neuvěřitelný, fantaskní, hravý, ale především lidsky hluboký příběh matky, která se z lásky naučila létat – příběh, který nás učí, že nic, absolutně nic, není nemožné.
Láskou, vtipem a nespoutanou fantazií překypující román vypráví o jedné neobyčejné mladé dámě jménem Providencie Nebeská, pařížské pošťačce s neobyčejně velkým srdcem, které bije pro Zaheru, marockou holčičku, v jejíchž plicích sídlí dusivý mrak cystické fibrózy. Osud je svedl dohromady při prázdninové cestě do Marrákeše, kdy se Providencie rozhodla stát Zaheřinou adoptivní maminkou. Konečně jsou všechny úřední formality vyřízeny a Zahera netrpělivě čeká, až se pro ni její nová maminka vrátí a odveze si ji s sebou do Paříže. Zbývá už jen nasednout do letadla. Na scéně se ovšem objevuje další mrak – mrak sopečného popela, který vychrlil jeden islandský vulkán a jenž zcela ochromí evropskou leteckou dopravu, a novopečené mamince tak zkříží plány. Providencie, uvězněná na letišti Orly, je bezradná: času je málo a ona chce splnit to, co vážně nemocné Zaheře slíbila. Zdá se, že zbývá jediná možnost: naučit se létat…
„Sveˇt je jako batole, ktere´ se chce naucˇit le´tat, acˇkoli jesˇteˇ neumi´ chodit,“ říká autor. Takže sněme, létejme, sněme o tom, že létáme. Čtěme.

  • Nakladatel:
    Rybka Publishers
  • ISBN:
    978-80-87950-22-7, EAN:
    9788087950227
  • Originál:
    La Petite Fille qui avait avalé un nuage grand comme la tour Eiffel
  • Překlad: Poláková, Sabina
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 224 stran, 14 × 21,4 cm, česky
  • Rozměry: 14 × 21,4 cm
  • Rok vydání:
    2015 (1. vydání)

Cena v obchodě: 297

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.