Albánie

0
(0)

Průvodce po Albánii je nepostradatelným pomocníkem při cestách po jedné z nejkouzelnějších a přitom turisticky nejméně probádaných zemí Balkánu, v níž najdete krásná starobylá města, půvabné pláže, velkolepá pohoří a vzrušující archeologická naleziště. Lidé jsou zde milí a pohostinní, flóra a fauna je rozmanitá a unikátní a místní kuchyně a víno jsou lahodné.

Náš průvodce po Albánii vám nabídne poutavé popisy všech albánských měst, přímořských i horských oblastí a přírody včetně doporučení nejvhodnějších lokalit k rekreaci. Čekají vás tipy na nejzajímavější túry, výlety a pobyty i podrobné líčení historických pamětihodností a výklad historie, počínaje památkami z římského období přes dobu středověkého tureckého područí až po období národního osvobození v moderní době.

Pro nevyšší cestovatelovo pohodlí a bezpečnost najdete v průvodci veškeré důležité informace o ubytování a stravování včetně rozdělení podniků podle ceny a úrovně, a samozřejmě i mapy a plánky všech oblastí a měst. Pro větší inspiraci a chuť vyrazit na cestu je kniha doprovázena barevnou fotografickou přílohou.

Návštěvníky Albánie okouzlí Marubiho fotografie a Onufriho ikony, pelikáni v Divjakë a labutě v Driloni, sníh snášející se na teqe na hoře Tomorri i sluneční paprsky odrážející se na šedivých střechách domů v Gjirokastëru.

Čtvrté aktualizované vydání.

  • Nakladatel:
    Jota
  • ISBN:
    978-80-7462-153-6, EAN:
    9788074621536
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 244 stran, 13,2 × 19,7 cm, česky
  • Rozměry: 13,2 × 19,7 cm
  • Rok vydání:
    2012 (4. aktualizované vydání)

Cena v obchodě: 188

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.