Divadlo Viola – 40 sezón

0
(0)

Viola – to je neuvěřitelných čtyřicet sezón nejnáročnějšího a nezastupitelného umění, nepřerušená kontinuita vývoje od poetické vinárny s nabídkou poezie a jazzu ke komorní divadelní scéně jedinečné autorské, inscenační a zejména interpretační úrovně, kde je čtyři desítky let systematicky uváděno dílo nejvýznamnějších českých i světových básníků a dramatiků a kde stále působí elita herců, režisérů a hudebníků.
Vůdčí osobnosti Violy – dr. Vladimír Justl a současná ředitelka dr. Miluše Viklická – hovoří o smyslu, historii i současnosti Violy, přední režiséři podávají aktuální svědectví o specifice umělecké práce na této nejprestižnější pražské umělecké adrese.
Tyto pohledy osobností Violy doplňují komentáře kritiků a teoretiků a také znovu vyvolané hlasy legend formátu Vladimíra Holana, Jaroslava Seiferta, Karla Högera, Ladislava Peška, rudolfa Hrušinského, Viktora Preisse a mnoha dalších v anketě na téma Viola a já. Publikaci provázejí ukázky z rozsáhlé umělecké dokumentace Violy především od našich nejpřednějších divadelních fotografů – Pavla jasanského a Viktora Kronbauera.

  • Nakladatel:
    Pražská scéna
  • ISBN:
    80-86102-30-0, EAN:
    9788086102306
  • Popis: 1× kniha, brožovaná, 120 stran, 18 × 29,5 cm, česky
  • Rozměry: 18 × 29,5 cm
  • Rok vydání:
    2002

Cena v obchodě: 133

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.