Plavby sebevrahů + DVD Ingriš!

0
(0)

Kniha Plavby „sebevrahů“ je poutavou rekapitulací plaveb Thora Heyerdahla, Erika de Bisschopa, Williama Willise a především Eduarda Ingriše, s trochou nadsázky řečeno „skutečně žijícího“ Járy Cimrmana.
Bonus DVD – Dokument režiséra Petra Horkého o Eduardu Ingrišovi.
Eduard Ingriš.Všude byl, všechno dokázal, ve všem byl nejlepší. Geniální Forrest Gump, skutečný Cimrman. Eduard Ingriš. Složil píseň Teskně hučí Niagára, s Ernestem Hamigwayem natáčel film Stařec a moře, žil v Peru, kde řídil národní filharmonii, pracoval pro Hollywood jako kameraman a skladatel. Jeho hudba byla nominovaná na Oscara. Po stopách svého přítele Thora Heyerdahla postavil vor La Cantuta a dvakrát se vydal na dobrodružnou plavbupřes Pacifik. Spolu s legendární dvojicí Zikmund a Hanzelka natáčel na peruánských guánových ostrovech a diky tomu vznikly jediné filmové materiály z cest, kde jsou oba členové dvojice H + Z pohromadě.
Celý život snil o návratu domů, ale zemřel v zahraničí. O jeho unikátní archiv nemělo žádné české muzeum zájem, až bylo nutné, aby Miroslav Zikmund, Miroslav Náplava a Petr Horký složili vlastní peníze a odjeli do Kalifornie celou pozůstalost zaevidovat, popsat, zabalit. Tehdejší ministr kultury Pavel Dostál grantem zaplatil dopravu kontejneru s 1 100 kg (!) nevyčíslitelných cenností do ČR. Nevěříte? Unikátní archiv vydává své první filmové dědictví.

  • Nakladatel:
    Jota
  • ISBN:
    978-80-7217-546-8, EAN:
    9788072175468
  • Popis: 1× kniha, 1× DVD, vázaná, 216 stran, 16 × 23 cm, česky
  • Rozměry: 16 × 23 cm
  • Rok vydání:
    2007 (1. vydání)

Cena v obchodě: 179

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.