Můj život ve Francii

0
(0)

Julia Childová je sice ikonická kuchařská legenda, jež představila francouzskou kuchyni milionům nejenom amerických domácností, ale ve svých bestsellerových memoárech odhaluje, co ví jen málokdo: Dlouhá léta se s vařením jenom míjela a její cesta na kuchařské výsluní trvala dlouhé roky a byla vše, jenom ne přímočará.
Když se Julia v roce 1948 přestěhovala s manželem Paulem, který pracoval v diplomacii, do Francie, nemluvila francouzsky a o zemi galského kohouta nevěděla téměř nic. Netrvalo však dlouho a Paříž si doslova zamilovala. Nadšení z francouzské kuchyně ji přivedlo i do proslulých kurzů Cordon Bleu, které změnily její život navždy.
Přestože se Juliino studium v Cordon Bleu neobešlo bez potíží, díly nevšednímu zápalu a pracovitosti nabyla tolik vědomostí, že mohla začít vést vlastní kurzy vaření. Brzy se spojila se stejně nadšenými gourmettes, Simone Beckovou a Louisette Bertholleovou, a společnými silami se pustily do psaní přelomové kuchařky Umění francouzské kuchyně.
Memoáry Julie Childové jsou plné báječných příběhů spojených s francouzskou kuchyní a pozoruhodnými lidmi, které Julia během svého života poznala. Navíc jsou jejím osobitým vyznáním lásky k Francii, Paříži, Francouzům a francouzskému životnímu stylu a velkou „lovestory“ s Paulem Childem, s nímž prožila téměř padesát let harmonického manželského života.

„Tato kniha pojednává o věcech, které jsem ve svém životě milovala nejvíce: o mém muži Paulu Childovi; la belle France a nekonečné radosti z vaření a jídla.“

  • Nakladatel:
    Jota
  • ISBN:
    978-80-7462-982-2, EAN:
    9788074629822
  • Originál:
    My Life in France
  • Překlad: Ohnisková, Vanda Senko
  • Popis: 1× kniha, vázaná, 400 stran, 15 × 21,5 cm, česky
  • Rozměry: 15 × 21,5 cm
  • Rok vydání:
    2016 (1. vydání)

Cena v obchodě: 297

Jak užitečná byla tato kniha?

Kliknutím na hvězdičku ohodnotíte!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hlasy! Buďte první, kdo ohodnotí tuto knihu.